Depresia

Depression

Authors, title of the study and source:Pascual-Leone A, Rubio B, Pallardo F, Catala MD. Rapid-rate transcranial magnetic stimulation of left dorsolateral prefrontal cortex in drug-resistant depression. Lancet, 1996; 347: 233-237

Studiu: Depresia

Numărul de pacienţi: 17

Afecţiunea: Depresie unipolară (non maniacă), rezistenţe la medicamente, psihotice.

Tratament: 5 zile consecutive într-o lună, 5 luni, aplicare transcraniană de 10 Hz, 90% intensitate ("pragul de motor")

Îmbunătăţirea: Semnificativă, care a apărut la 2 săptămâni după un tratament de 5 zile. Nu au apărut efecte secundare negative.

Observaţii: Autorii consideră acest tratament ca o alternativă promiţătoare la terapia convenţională (tratamentul electroconvulsiv).

Studiul 1: Inflamarea tendoanelor şi a muşchilor

Număr de pacienţi: 29 de pacienţi (cazul în care nici un alt tratament cu corticosteroizi convenţional ar ajuta).

Afecţiunea: Inflamaţia umărului şi tendonului.

Tratament: Pacienţii au primit MFT pe parcursul a 4 săptămâni, iar dupa 8 săptămâni din nou au fost testati. Aplicare de 73 + / - 2 Hz, 27 G.

Înbunătăţiri: 72% nu au mai simţit nici o durere, nici o problemă de circulaţie, 10,5% au avut simptome minime, 7% au mai avut urme de durere, 10,5% nu s-au putut vindeca cu MFT. În timpul tratamentului cu placebo nu au arătat nici o îmbunătăţire la oricare dintre pacienţi.

Observaţii: Aceşti pacienţi au suferit timp de 3 luni dureri de umăr greu de rezolvat şi o circulaţia precară. Efectul tratamentului a fost deja simţit după 4 săptămâni de MFT şi s-a menţinut efectul şi după. Pacienţii care nu au simţit ameliorări au fost trataţi prin masaj. În 72% din cazuri s-au vindecat, fără recidive după 4 luni! Este de aşteptat ca MFT să ajute şi în rezolvarea altor inflamaţii.

Studiul 2: Inflamarea tendoanelor şi a muşchilor

Numărul de pacienţi: 30

Afecţiunea: Dureri musculo-scheletice

Tratament: 40 minute într-o singură şedinţă.

Îmbunătăţiri: Aplicare MFT pe un grup, îmbunătăţire 59% scădere în intensitatea durerii, placebo: 14%.
Ameliorările le-au fost menţinute, pentru mai multe zile.

Observaţii: Diagnostice diferite cu dureri musculo-scheletice au fost urmărite în acest studiu (afecţiuni ale cotului, urmărului, compresia nervului, sindromul de tunel carpian, spasme ale muşchilor spatelui şi picioarelor, osteoartrită de genunchi şi gleznă, tendinite).

free joomla template
Aparatura medicala Multiclar cont Facebook
Dispozitive medicale Multiclar cont Twitter